Nachádzate sa tu

Zahraničná prax žiakov OA Stará Ľubovňa v Dudley College

Dvojtýždňová zahraničná prax žiakov Obchodnej akadémie Stará Ľubovňa sa začala 22. septembra 2018 a trvala do 5. októbra 2018, pričom dočasným domovom sa im stalo mesto Dudley vo Veľkej Británii.
Program praxe ponúkal prepojenie teoretických poznatkov z odboru, ktorý študujeme, s ich praktickým využitím, hlavne pri prezentácii nášho vlastného podnikateľského zámeru. Počas praxe nás sprevádzali lektori priamo z Dudley College. Pri vypracovaní zadaní sme pracovali v tímoch. Bola to skúška našej komunikačnej zručnosti a našich vlastností ako tvorivosť, odhodlanosť, precíznosť... Jedným slovom vlastností, ktoré by mal mať každý úspešný podnikateľ. Reálne informácie sme získali aj pri exkurzii do najznámejšej anglickej čokoládovne Cadbury, ktorej úspech vidíme aj vďaka prepracovanej marketingovej stratégii.
Rovnako ako čas v škole, tak aj voľný čas sme prežívali naplno. Navštívili sme mesto Birmingham a jeho turistické zaujímavosti – najväčšiu knižnicu v Európe a vedecké múzeum Thinktank. Spoznali sme Stratford -upon- Avon, rodisko Williama Shakespeara. Našli sme si čas aj na shopping a kino J. Veľkým obohatením pre nás bol pobyt v anglických rodinách.

Zdroj: