Nachádzate sa tu

Odborná prax žiakov OA Stará Ľubovňa v Krakove

V septembri 2018 sa 8-členná skupina študentov 4. ročníka Obchodnej akadémie Stará Ľubovňa zúčastnila mobility v Krakove. Odbornú prax vykonávali v partnerskej škole Małopolska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy w Krakowie.
Naša cesta za praxou začala už v nedeľu 23. septembra 2018 a trvala dva týždne. Tešili sme sa na príjemné prostredie historického mesta Kraków. Očakávali nás milí pracovníci, s ktorými sme mali príležitosť prežiť dvojtýždňovú prax. Prvý deň sme boli plní očakávania v akom prostredí budeme praxovať. Počas praxe sme boli rozdelení do rôznych oddelení, kde sa každý naučil niečo nové a užitočné. Spolu s pracovníkmi úradu sme vykonávali administratívnu prácu a evidenciu písomností.
Po pracovnom týždni plnom pekných zážitkov z mesta a práce, nasledoval víkend, ktorý bol veľmi bohatý. Začal výletom do soľnej bane Wieliczka, kde sme strávili celé doobedie. Zúčastnili sme sa prehliadky mesta Kraków s úžasným sprievodcom, ktorý nás sprevádzal históriou a zaujímavosťami mesta.
Po dvoch týždňoch praxe sme získali certifikát o absolvovaní zahraničnej mobility a rozlúčili sme sa s našimi spolupracovníkmi.
Sme vďační, že sme si mohli vyskúšať prácu v zahraničí a spoznať spôsob života vo veľkomeste Kraków.

Zdroj: